Kokostosca med kladdkaka under

Serverar: 14 portioner

God knäckig godiskaka, mycket söt, bakas i långpanna. Allt görs i kastrull mycket enkelt. Har inte själv hunnit testa detta receptet. 6 dl socker verkar lite väl mycke? Prova gärna med 4 dl och skriv en kommentar.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 6 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1,5 dl kakao av god kvalitet
  • 4 st ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • Toscasmet
  • 300 g kokosflingor
  • 1 dl sirap ljus
  • 3 dl socker
  • 2 dl grädde 40%
  • 100 g smör
  • Instruktioner

    1. Gör först kladdkakan: smält smör i kastrull, stäng av värmen och tillsätt övriga ingidienser och blanda väl. Häll smeten i en klädd långpanna, in i ugnen på 200 grader i 10 min.
    2. Gör under tiden toscasmeten genom att koka alltihop i minst fem minuter. Bred smeten över kakan och grädda ytterligare 10 min. Kakan går att frysa.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (2)

    StinaStumpan 26 september 2008

    Det här är en jättegod kaka!! Den är väldigt söt så man får skära i mindre bitar. Perfekt "bjudgodis"...

    zofnil0619 12 mars 2009

    Använd bara hälften

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben