En rätt som är enkel att göra. Alltid lika uppskattad av både stora och små! Såsen är fantastisk god. Byt ut mjölet till glutenfritt så får ni en glutenfri måltid. Svärmor blir alldeles lyrisk när hon kan äta samma mat som oss :D.
Ingredienser
Ca 1 ½ kg benfritt nötkött av rostbiff, fransyska, innanlår, ytterlår eller bogstek
1 flaska porter
½ - 1 dl outspädd svartvinbärssaft
1 dl kinesisk soja
1 tsk timjan
5 – 6 enbär
5 – 6 svartpepparkorn
2 – 3 köttbuljongstärningar
2 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
Sås
8 dl sky
5 msk vetemjöl (eller glutenfritt mjöl)
2 dl grädde
jag hade inte smakat porterstek förut, det var ju rikitgt gott, jag kommer att göra det fler gånger defintitvt. Både gott och enkelt att laga. jag kokade köttet en dag och gjorde såsen och åt det nästa dag.
Supergott, tyckte även barnen! Serverade med champinjonsås till. Mums!