Kokt rimmat fläsklägg med rotmos

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Husmanskost är inte att förakta. Ät ofta!

Ingredienser

  • 2 kg rimmad fläsklägg, sågad i fyra bitar
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st lagerblad
  • 6 st kryddpepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • vatten
  • 700 g kålrötter
  • Rotmos
  • 700 g kålrötter
  • 1 st morot
  • 6 st potatisar
  • salt
  • vitpeppar från kvarn
  • 0.5 tsk ingefära, malen
  • lite fläskspad
  • 2 msk smör
  • valfri senap till servering
  • Instruktioner

    1. Lägg fläskläggen i en rymlig kastrull och slå på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma.
    2. Dela grönsakerna i grova bitar och lägg i lök, morot och kryddor. Koka sakta tills köttet känns mört, det tar cirka 2 timmar.
    3. Rotmos: Skölj och skala rötter och potatis. Skär rötterna i mindre bitar.
    4. Koka kålrötterna och moroten i fläskspad om läggen är kokad i förväg, annars i lättsaltat vatten. Koka i cirka 30 minuter och lägg därefter i potatisen. Koka allt mjukt.
    5. Pressa rötter och potatis eller kör i mixer. Blanda i smör och späd med fläskspad till lagom konsistens. Smaka av med salt, lite peppar och aningen ingefära.
    6. Servera fläskläggen med rotmoset och senap.

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben