Kolabakelser på knäckig botten

Serverar: 25-30 portioner

Söta hjärtformade bakelser att bjuda dina kära på. Kolakrämens söta smak passar perfekt till den knäckiga Daimbottnen.

Ingredienser

  • Kolakräm
  • 497 g sötad kondenserad mjölk på burk
  • Daimbotten
  • 3 ägg
  • 2 msk farinsocker
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 3 dubbla Daim à 56 g
  • Dekoration
  • 3 dl vispgrädde
  • Smält mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt burken småkoka i ca 2½ timme utan lock på kastrullen. Se till att vattnet täcker hela tiden.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Vispa äggen och farinsockret ljust och luftigt. Tillsätt sirap, vaniljsocker, mjöl och kakao. Grovhacka daimen och blanda ner den i smeten.
    4. Bred ut smeten till en rektangel ca 25x40 cm på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 16-20 minuter.
    5. Stansa ut hjärtformade bakelser med en pepparkaksform. Bred kolakräm på hjärtana. Vispa grädden och spritsa den på kolakrämen. Ringla smält choklad över grädden. Ställ bakelserna i ett kylskåp fram till serveringen.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben