Kolakaka med valnötter (kladdkaka)

Kakan avnjutes i tunna skivor tillsammans med fruktsallad eller kaffe.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 200 g smält smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Kolakräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 100 g smör
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Garnering
  • 100 g hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda med smör, vaniljsocker, kakao, vetemjöl och bakpulver. Rör till en jämn smet.
    3. Smörj och bröa en form med löstagbara kant. Grädda kakan i 20 minuter eller tills kakan precis stelnar.
    4. Koka ihop vispgrädde, socker och sirap cirka 20 minuter. Gör sedan kulprov. Rör ned smör och choklad och rör tills det smält.
    5. Bred kolakrämen över kakan.Garnera med valnötter. Ställ svalt fram till servering.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben