Kolarutor med choklad

Serverar: 50 portioner

Perfekt att ha redo i kakburken, när man får oväntat besök.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ msk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 ½ msk ljus sirap
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Dekoration
  • Ca 30 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker smidigt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedaren.
    2. Rulla ut degen till fingertjocka längder, lika långa som en plåt. Platta till något.
    3. Grädda mitt i ugnen i 175º i 10-15 minuter. Skär i bitar medan kakorna ännu är varma.
    4. Dekoration: Smält chokladen och ringla den tunt över kakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben