Kolarutor med choklad

Serverar: 16 portioner

Syndigt goda!!!!!!!

Ingredienser

  • 300 g osaltat smör plus extra till formen
  • 200 g småkakor med choklad
  • 4 msk ljus sirap
  • 1 burk (400 g) kondenserad mjölk
  • Chokladtäcke
  • 125 g mörk choklad
  • 15 g osaltat smör
  • Instruktioner

    1. Smöra en form som är 20x20 cm med smör. Lägg kakorna i en plastpåse coh krossa dem med en brödkavel. Smält 100 g smör och blanda ner kaksmulorna. Pressa ner smulorna i botten på formen och kyl fram till användning.
    2. Lägg resten av smöret i en kastrull tillsammans med sirap och kondenserad mjölk. Rör om över låg värme tills blandningen börjar sjuda. Sjud försiktigt på låg värme under omrörning 7-8 min tills blandningen är tjock och gyllene. Ta kastrullen från värmen, låt svalna något coh häll den över kakbotten i formen. Kyl 1 tim.
    3. Chokladtäcket: Bryt chokladen i bitar och lägg den i en kastrull med smöret. Smält över låg värme. Häll chokladen över den stelnade kolakrämen och stryk ytan slät.. Kyl 1 tim tills chokladen är fast. Dela i 16 rutor med en vass kniv. Servera kakorna kalla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben