Kondis kaka

Serverar: 15 portioner

Snabbt och gott med choklad och mandel.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 100 g sötmandel
  • 25 st mariekex
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 175 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret.
    2. Mixa eller mal mandeln först. Använd gärna matberedare eller en mixer. Tillsätt därefter kexen och mixa även dem. Häll mandeln och kexsmulorna i en bunke.
    3. Häll på sockret och det smälta smöret. Rör sist ner äggen med en sked. Rör ihop allt till en jämn smet.
    4. Klicka ut smeten i mazarinformar.
    5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
    6. Låt kakorna kallna under bakduk.
    7. Smält blockchokladen i en skål i mikron, eller i vattenbad på spisen och pensla (eller använd sked för att stryka) på chokladen på kakorna.
    8. Låt chokladen stelna i rumstemperatur eller svalare.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben