Korgbröd
Serverar:
2 portioner
Läckert gott
Ingredienser
50 g jäst
5 dl vatten, 37 grader
2 msk olja
1 tsk salt
3 dl fint rågbröd
1 liter fint matbrödsmjöl eller lantvete
Instruktioner
Smula jästen och lös upp den i den ljumma mjölken. Tillsätt, olja, salt och mjöl. Jäs 20 min
Forma 2 runda limpor och lägg dem i mjölade korgar med låg kant.
Jäs 15-20 min.
Stjälp försiktigt upp dem på smord plåt och låt jäsa 10 min.
Grädda 200 grader 30 min.
Liknande recept
Korgbröd med aprikos och valnötter
2
Smarrigt bröd
4.4
2 h
2
5
Korgbröd med hasselnötter
2
Festbröd med surdeg
1
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!