Korintkakor med choklad
En spännande smaksättning till vanliga korintkakor. Blir ca 50 kakor.
Ingredienser
100 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
100 g korinter
50 g mörk choklad
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Instruktioner
Ugn 175º.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda korinter, hackad mörk choklad, vetemjöl och bakpulver, och rör ner i smeten.
Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper, med ett par teskedar. Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter.
Tips! Kakdegar ska aldrig knådas, då blir den seg och kakorna inte möra.
Liknande recept
Saftig sockerkaka med vit choklad
4.8
1 h
12
10
Banankaka med choklad
4.7
1
3
Moussetårta med choklad och mango
4.6
1
33
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Ankis Choklad cookies
4.9
24
2
Ankis Choklad cookies
4.8
24
3
Chokladig kladdtårta med crisp
5
10-12
4
Banankaka med choklad och hasselnötter
3.3
1 h
10
2
Smulpaj jordgubb och vit choklad
4.5
40 min
4-6
17
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!