Korintkakor med choklad

En spännande smaksättning till vanliga korintkakor. Blir ca 50 kakor.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 100 g korinter
  • 50 g mörk choklad
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda korinter, hackad mörk choklad, vetemjöl och bakpulver, och rör ner i smeten.
    3. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper, med ett par teskedar. Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter.
    4. Tips! Kakdegar ska aldrig knådas, då blir den seg och kakorna inte möra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben