Korvgryta med gräddfil

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Korv förekommer på de flesta middagsbord, mer eller mindre ofta. Det är därför nödvändigt att kunna variera på olika sätt. Den här korvgrytan blir extra god av gräddfilen, som ger en frisk, syrlig smak.

Ingredienser

  • 2 stora gula lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 8 grillkorvar eller wienerkorvar
  • 8 kokta potatisar
  • 6 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 knippe gräslök
  • Instruktioner

    1. Skala lökarna och skär dem i tunna skivor. Fräs dem i litet matfett i en stekpanna. Skär korvarna i ca 2 cm långa bitar och låt dem fräsa med en stund. Skär potatisarna i skivor. Skålla, skala och hacka tomaterna.
    2. Tillsätt potatis, tomater, salt och peppar till lök- och korvblandningen. Låt det hela bli genomvarmt. Rör försiktigt hela tiden. Tillsätt gräddfilen och rör om. Strö över klippt gräslök och servera med en fräsch sallad.
    3. Vill du ha mer smak på grytan kan du smaksätta med 1/2 - 1 tsk paprikapulver.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben