Korvgryta med lite sting

Serverar: 4 portioner

En lättlagad och smarrig gryta som du snabbt får på bordet.

Ingredienser

  • 2 purjolökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 200 g champinjoner
  • 6 chorizokorvar, glutenfria
  • 2 burkar krossade tomater, á 400 g
  • 2 tsk honung
  • 1 lagerblad
  • 1 grönsaksbuljongtärning, glutenfri
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Kokt potatis eller ris
  • Turkisk yoghurt, eventuellt laktosfri
  • Instruktioner

    1. Strimla purjolöken och hacka vitlöken. Stek all lök långsamt i olivolja i en gryta, den ska mjukna men inte ta färg. Skär morötter, palsternackor, champinjoner och korv i bitar och lägg ner i grytan. Fräs hastigt och tillsätt krossade tomater, honung, lagerblad, buljongtärning, salt och svartpeppar. Låt allt sjuda i 10 minuter.
    2. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt potatis eller ris och en klick turkisk yoghurt.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben