Kotlett med cumberlandsås

Serverar: 4 portioner

En klassiker från de brittiska öarna. Den friska, sötsura vinbärssåsen ger en fin smak åt den möra fläskkotletten.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter à 120 g
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk rivet citronskal
  • 1 msk smör eller margarin
  • Sås
  • 1 dl röd vinbärsgelé
  • 2 msk portvin eller köttbuljong
  • 1 msk maizena
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 krm torr senap
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strö svartpeppar och rivet citronskal över fläskkotletterna. Hetta upp matfettet i en teflonpanna på medelvärme. Lägg ner kotletterna i stekpannan och stek tills de är genomstekta, ca 10-15 minuter. Vänd dem en gång.
    2. Smält gelén i en kastrull. Blanda portvin och maizena i en skål. Blanda väl. Vispa ner blandningen i den smälta gelén. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner färskpressad citron, citronskal, senap, salt och peppar.
    3. Lägg upp kotletterna på tallrikar. Häll såsen ovanpå kotletterna. Servera genast.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben