Kotlett med cumberlandsås
En klassiker från de brittiska öarna. Den friska, sötsura vinbärssåsen ger en fin smak åt den möra fläskkotletten.
Ingredienser
4 fläskkotletter à 120 g
½ tsk svartpeppar
½ tsk rivet citronskal
1 msk smör eller margarin
Sås
1 dl röd vinbärsgelé
2 msk portvin eller köttbuljong
1 msk maizena
2 tsk färskpressad citronsaft
1 tsk rivet citronskal
1 krm torr senap
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
- Strö svartpeppar och rivet citronskal över fläskkotletterna. Hetta upp matfettet i en teflonpanna på medelvärme. Lägg ner kotletterna i stekpannan och stek tills de är genomstekta, ca 10-15 minuter. Vänd dem en gång.
- Smält gelén i en kastrull. Blanda portvin och maizena i en skål. Blanda väl. Vispa ner blandningen i den smälta gelén. Koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Ta bort kastrullen från värmen och blanda ner färskpressad citron, citronskal, senap, salt och peppar.
- Lägg upp kotletterna på tallrikar. Häll såsen ovanpå kotletterna. Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)