Kotlett med kantarellsås

Serverar: 4 portioner

Gott att servera till ris eller pressad potatis…

Ingredienser

  • 4 kotletter
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • 200 g kantareller eller trattkantareller
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 1 dl kraftig köttbuljong
  • 1 dl grädde
  • ½ dl färska örter tex: timjan, persilja och basilika
  • 2 dl kesella
  • 2 stora mogna bananer
  • Garnering
  • Färsk basilika
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kotletterna. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek köttet på medelvärme, 3-4 minuter på var sida. Ta upp kotletterna och håll dem varma.
    2. Ansa och rengör svampen. Lägg ner den i stekpannan och låt fräsa i lite smör, ca: 5 minuter. Tillsätt löken och rör om. Häll på buljongen och grädden. Låt koka till simmig konsistens, smaka av med salt och peppar.
    3. Finhacka örterna och blanda med kesellan. Salta och peppra. Halvera och stek tomaterna med snittytan ner i en torr panna på hög värme, 6-7 minuter.
    4. Vänd upp tomathalvorna, lägg en klick örtkesella på toppen. Servera kotletten med svampsåsen och tomaterna och tomaterna. Garnera gärna med färsk basilika.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben