Kotlett med lökringar och äppelklyftor

Serverar: 4 portioner

Servera med krämig avodakoröra och klyftpotatis.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök, skivad
  • 1-2 röda äpplen
  • 4 stora kotletter, benfria
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Guacamole
  • 2 avokador
  • 2 msk pressad citron
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 krm salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i lite smör tills den börjar bli genomskinlig. Skär äpplena i klyftor och fräs med löken 3-5 minuter. Lägg över i en form och håll varmt i ugnen i 70 grader.
    2. Stek kotletterna i lite smör, ca 3 min per sida. Salt och peppra.
    3. Varva kotletter, lök och äpplen i formen. Garnera ev. med rosmarin.
    4. Guacamole:
    5. Gröp ur avokadorna. Mixa eller mosa med gaffel med citronsaft, vitlök, salt och chilipeppar. Blanda ner crème fraiche och servera genast.
    6. Till detta är det jättegott med klyftpotatis till också.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben