Kotlett med rosépepparsås

Serverar: 4 portioner

En smakrik sås som passar utmärkt till de fyllda kotletterna.

Ingredienser

  • 4 kotletter
  • 3 soltorkade tomater i olja
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tomat
  • Sås
  • 1/2 hackad gul lök
  • 1 msk matfett
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk rosépeppar
  • 50 g rökt skinka
  • 1 dl vitt vin
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • Servera med
  • Klyftpotatis
  • Haricots verts
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Skär en ficka i varje kotlett. Fyll med strimlade soltorkade tomater och hälften av osten. Bryn på båda sidor i smör.
    3. Lägg på en tomatskiva och riven ost på varje kotlett och gratinera i ugn ca 15 minuter.
    4. Sås: Fräs löken i matfett tillsammans med tomatpuré och krossad rosépeppar. Tillsätt tärnad skinka, vin och grädde. Koka upp.
    5. Vispa ut mjölet i lite vatten och red av såsen. Koka i 5 minuter. Smaka av med fond, salt och peppar.
    6. Servera med klyftpotatis och haricots verts.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben