Kotlett med tabouleh

Serverar: 4 portioner

Kotlett med smak av teriyaki.

Ingredienser

  • 600 g benfri kotlettrad
  • 60 ml teriyakimarinad
  • 2 dl bulgur
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 3 tomater
  • ½ dl gräslök
  • 2 msk färsk mynta
  • ½ dl bladpersilja
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna skivor. Vänd i marinaden och grilla eller stek på hög värme.
    2. Fräs bulgur i olja. Späd med vatten och fond. Koka upp. Lyft från värmen och låt svälla under lock i 5 minuter.
    3. Tärna tomaterna fint och blanda med örter, citronsaft och olja. Vänd ner bulgur och smaka av med salt och peppar. Servera med köttet och citronklyftor.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben