Kotletter från Hawaii

Serverar: 2 portioner

Den söta ananasen friskar upp denna kotletträtt.

Ingredienser

  • 2 kotletter à 125 g
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • 2 skivor ananas
  • 2 cocktailtomater
  • 1/2 dl ananasspad
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 msk pressad citronsaft
  • 1/2 tsk senap
  • 1/4 krm malda nejlikor
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Snitta fettkanten på kotletterna på några ställen. Krydda köttet med salt och peppar. Stek kotletterna i sparsamt med matfett, ca 3-4 minuter på varje sida.
    2. Lägg 1 ananasskiva och 1 cocktailtomat på varje kotlett. Häll över ananasspad och vatten. Tillsätt citronsaft, senap och nejlikor. Låt allt puttra samman några minuter. Strö persilja över.
    3. Bjud kokt ris och sallad till.
    4. Tips! När du gör några snitt i den feta kanten på kotletterna så går det lättare att steka dem. Skär av den feta kanten efter att kotletterna är stekta. Du kan också lägg äppleskivor och lite hackad persilja på kotletterna. Uteslut då ananasskyn.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben