Kotletter från Marum

Serverar: 4-5 portioner

Ett recept från kokboken "De fina familjerecepten", en bok jag blev störtförälskad i när jag var tonåring och hittade den på biblioteket. Den innehöll ju precis de lite "gammaldags" recept som jag älskar! Ett par år senare såg jag i en bokklubbstidning att man kunde köpa den plus en "uppföljare" till ett jättebra pris. Gissa vem som slog till? Så nu står de här i min bokhylla och pryder sin plats.

Ingredienser

  • 4-5 fläskkotletter
  • Marinad
  • 1 dl olja
  • 3 msk dragonvinäger
  • 3 - 4 msk chilisås
  • 2 vitlöksklyftor, pressade eller hackade
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1 tsk stött rosmarin
  • Instruktioner

    1. Platta ut kotletterna och lägg dem i en vid form eller på ett fat med kanter. Vispa ihop marinaden och häll över den. Låt kotletterna stå i kylskåp 1/2 - 1 dygn. Vänd dem ett par gånger under tiden.
    2. Låt kotletterna rinna av och stek eller grilla dem ca 5 minuter på var sida på inte för stark värme. Pensla med marinaden.
    3. Servera med blandad grönsallad och kokt ris eller potatis.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben