Kotletter i currykokossås

Serverar: 4 portioner

Istället för kokosmjölk kan man använda lättmjölk och då strö över 1 ½ msk kokosflingor som en rolig detalj.

Ingredienser

  • 4 kotletter à 125 g
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk olja
  • Sås
  • 2 tsk curry
  • ½ finhackad rödlök
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 tsk olja
  • 2 dl köttbuljong av tärning
  • 2 dl lätt kokosmjölk
  • 2 msk mango chutney
  • ½ msk soja
  • 1 tsk honung
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ dl vatten
  • Salt
  • Servering
  • 4 portioner råris
  • Sallad
  • 4 ringar ananas i burk
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    2. Fräs curry och chili i olja. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen utom mjölet. Koka upp. Blanda samman mjöl och vatten och rör ner. Låt det koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda ca 5 minuter, smaksätt med salt.
    3. Gnid in kotletterna med vitlök och stek dem i olja i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Salta, peppra.
    4. Servera med kotletterna med såsen, riset, ananasskivorna och sallad.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben