Enkel middagsrätt som sköter sig själv, både till bjudning och till familjen.
Ingredienser
4 kotletter
Salt
Peppar
Sås
2 dl crème fraiche
3 dl grädde
1 dl soja
1 dl vinbärsgelé
Instruktioner
- Lägg de råa kotletterna i en ugnsfast form, salta och peppra.
- Gör i ordning såsen, (det måste vara den feta grädden och den feta crème fraichen annars skär den sig).
- Alla ingredienser blandas kalla i en vispskål. Vispa ordentligt tills alla klumpar från gelén är sönder vispade. Häll såsen över kotletterna och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 40 min. Servera med potatis och grönsaker.
- Denna rätt är så bra för den sköter sig själv och kotletterna blir så möra och såsen blir supergod...
Liknande recept
Kommentarer (6)
Tack för ett jättegott recept! Det här blev familjens favoritrecept. Kram/Gudrun
Ugnstemperaturen är inte utskrivet, men jag antar att den ska vara 200 grader? Gudrun
Så rätt så rätt. Såsen blev supergod. Köttet blev också gott. Betyget blir en femma från oss.
Hej! Var det 200 grader?? Jag vill gärna prova detta! Soliga tack för ett spännande recept.
gjorde denna rätt i helgen. Mycket god! Den kommer vi att göra fler gånger =)
Detta var gott men lite sött. Jag kommer att göra detta igen dock. Köttet blir otroligt mört .