Kotletter med ostsås

Serverar: 4 portioner

Byt ut den traditionella brunsåsen mot en läcker ostsås och servera sedan såsen till en saftig och smakrik kotlett.

Ingredienser

  • 4 kotletter
  • Salt
  • peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • Till såsen
  • 200 g ost , grevé eller herrgård
  • 1 mellanstor ättiks- eller saltgurka
  • 2 tsk kapris
  • 2 dl grönsaks- eller köttbuljong
  • 0,5 dl matlagningsyoughurt
  • 1 msk maizenamjöl
  • Salt
  • peppar
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Torka av kotletterna, snitta kanterna på ett par ställen och krydda båda sidor med salt och peppar.
    2. Förbered såsen: Riv osten grovt, tärna gurkan, hacka kaprisen.
    3. Hetta upp matfettet på medelvärme i en stekpanna och bryn kotletterna ca 5 minuter på var sida. Ta upp dem och håll dem varma i en täckt form i ugnen på 75 grader.
    4. Späd ut skyn i stekpannan med buljongen och låt det svalna. Skumma av fettet på ytan.
    5. Häll den kalla buljongen i en kastrull och ge den ett uppkok. Vispa ner youghurt. Tillsätt osten och låt den smälta ner i såsen. Blanda maizenamjölet med gurka och kapris och rör ner i såsen. Koka upp och låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och runda av med grädde. Servera på varma tallrikar.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben