Saftiga kotletter som serveras med en krämig saffransrisoni. En festlig rätt att bjuda på och det bästa är att den går snabbt att göra!
Ingredienser
250 g gröna ärter
3 dl risoni (pasta)
2½ dl vispgrädde
½ g saffran
Ca 600 g tunnskivad kotlett
1 msk smör
Salt
Peppar
1 röd paprika
½ ask krasse
Instruktioner
Tina ärterna. Koka risonin i rikligt med vatten enligt anvisningen på förpackningen. Koka upp grädden med saffranet och lägg i ärterna.
Stek kotletterna i smör i en het stekpanna, ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra köttet. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Häll av pastavattnet och blanda pastan med saffransgrädden och paprikan. Smaka av med salt och peppar. Låt stå under omrörning på låg värme tills det blir krämigt, ca 3 minuter.
Servera pastan med kotletterna toppat med nyklippt krasse.