Kotletter med senapsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En smak trevlig variation på sås

Ingredienser

  • 4 st fläskkotletter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 msk smör, till stekning
  • Sås
  • 3 st schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk smör eller olja
  • 1,5 dl sky från stekpannan
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 msk svensk senap
  • 1 msk ljus fransk senap
  • 1,5 tsk kinesisk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1 tsk torkad dragon
  • 3 msk kapris
  • Instruktioner

    1. Krydda kotletterna med salt, peppar och smulad dragon. Bryn dem i pannan i smör, minska värmen och stek dem nätt och jämnt färdiga. Ta upp och håll varma under folie på ett fat.
    2. Vispa ur pannan med ca 1 1/2 dl vatten till en steksky. Häll upp den i en liten skål. Torka ur pannan och hetta upp den med smör eller olja. Fräs den finhackade löken tills den är glansig, häll på stekskyn och koka upp. Häll i grädden och låt koka 1-2 min.
    3. Smaksätt med svensk och fransk senap, soja, salt, peppar och dragon. Rör i kapris, smaka av och servera till de stekta kotletterna.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    ansa13 2 januari 2013

    Tack for ett fantastiskt recept. Min flaskkotlettfavorit :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben