Kotletterna blir en kulinarisk upplevelse om man först marinerar dem i olja och vinäger och därefter panerar dem i sesamfrön. De serveras dessutom med en läcker blandning av tomater och oliver.
Ingredienser
4 fläskkotletter
1 msk olja
2 msk vinäger, vit eller röd
4 - 6 flådda tomater
6 stjälkar selleri
16 gröna oliver, pimientofyllda
Smör eller margarin till stekning
3 msk sesamfrön
3 msk vetemjöl
ca 2 1/2 dl buljong
1 msk maizena
Salt
Peppar
Instruktioner
Lägg kotletterna på ett fat. Blanda olja och vinäger och droppa detta över köttet. Låt marinera 2 - 6 timmar och vänd kotletterna då och då.
Grovhacka flådda tomater och selleri. Dela oliverna. Bryn selleribitarna lätt i litet matfett i en gryta. Tillsätt tomater och oliver och ta grytan från värmen.
Ta upp kotletterna ur marinaden och vänd dem i en blandning av sesamfrön och mjöl. Stek dem i matfett i en stekpanna 4 - 5 minuter på varje sida. Koka ur stekpannan med buljong och resten av marinaden. Red av med litet maizena utrört i kallt vatten. Såsen ska inte vara tjock.
Häll såsen över grönsakerna i grytan och värm upp det hela. Smaka av med salt och peppar. Häll grönsaksröran över kotletterna och servera.