Kotletter med tomatröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Kotletterna blir en kulinarisk upplevelse om man först marinerar dem i olja och vinäger och därefter panerar dem i sesamfrön. De serveras dessutom med en läcker blandning av tomater och oliver.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk olja
  • 2 msk vinäger, vit eller röd
  • 4 - 6 flådda tomater
  • 6 stjälkar selleri
  • 16 gröna oliver, pimientofyllda
  • Smör eller margarin till stekning
  • 3 msk sesamfrön
  • 3 msk vetemjöl
  • ca 2 1/2 dl buljong
  • 1 msk maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg kotletterna på ett fat. Blanda olja och vinäger och droppa detta över köttet. Låt marinera 2 - 6 timmar och vänd kotletterna då och då.
    2. Grovhacka flådda tomater och selleri. Dela oliverna. Bryn selleribitarna lätt i litet matfett i en gryta. Tillsätt tomater och oliver och ta grytan från värmen.
    3. Ta upp kotletterna ur marinaden och vänd dem i en blandning av sesamfrön och mjöl. Stek dem i matfett i en stekpanna 4 - 5 minuter på varje sida. Koka ur stekpannan med buljong och resten av marinaden. Red av med litet maizena utrört i kallt vatten. Såsen ska inte vara tjock.
    4. Häll såsen över grönsakerna i grytan och värm upp det hela. Smaka av med salt och peppar. Häll grönsaksröran över kotletterna och servera.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben