Kotletter med ugnsbakade potatishalvor

Serverar: 4 portioner

Fläskkotlett med ugnsbakad potatis är den perfekta rätten när man vill laga snabbt och äta gott. En rätt som jag tycker väldigt mycket om.

Ingredienser

  • Ca 700 g potatis
  • Olja till stekning
  • 1 ask minitomater
  • 1 rödlök
  • Ca 200 g haricots verts
  • 2 msk olivolja
  • 4 fläskkotletter
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Vitlökssmör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Tvätta och dela potatisen i halvor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek snittytan tills den får färg. Salta och peppra. Efterstek i ugnen ca 20 minuter.
    3. Halvera tomaterna, skiva rödlöken tunt. Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Häll bort vattnet och blanda bönorna med olivoljan, tomaterna och löken. Salta och peppra.
    4. Stek kotletterna på medelvärme, ca 3 minuter på var sida, och servera dem med salladen, smöret och potatisen.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben