Fläskkotlett med ugnsbakad potatis är den perfekta rätten när man vill laga snabbt och äta gott.
En rätt som jag tycker väldigt mycket om.
Ingredienser
Ca 700 g potatis
Olja till stekning
1 ask minitomater
1 rödlök
Ca 200 g haricots verts
2 msk olivolja
4 fläskkotletter
Salt
Peppar
Tillbehör
Vitlökssmör
Instruktioner
Sätt ugnen på 200º.
Tvätta och dela potatisen i halvor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek snittytan tills den får färg. Salta och peppra. Efterstek i ugnen ca 20 minuter.
Halvera tomaterna, skiva rödlöken tunt. Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Häll bort vattnet och blanda bönorna med olivoljan, tomaterna och löken. Salta och peppra.
Stek kotletterna på medelvärme, ca 3 minuter på var sida, och servera dem med salladen, smöret och potatisen.