Kotletter på pastabädd

Serverar: 4 portioner

Pasta och kotlett - den perfekta kombinationen, här i samspel med en delikat sås. En kombination som är svår att motstå.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 stor burk hela tomater, 800 g
  • 1 msk balsamvinäger
  • 250 g bandspaghetti
  • Instruktioner

    1. Skala löken och hacka den fint. Skala vitlöken. Repa av bladen från rosmarinkvisten och hacka dem.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kotletterna 4 minuter på varje sida. Skala och peppra kotletterna, täck över med folie och ställ dem varmt.
    3. Bryn löken i det överblivna fettet i stekpannan och pressa ner vitlöksklyftorna. Häll över tomaterna med sin saft och mosa dem med en gaffel. Krydda med salt, peppar, rosmarin och balsamvinäger och låt sjuda i 15 minuter på svag värme. Lägg i kotletterna efter 10 minuter och låt dem dra i såsen.
    4. Koka under tiden upp bandspaghettin i en stor kastrull enligt paketets anvisningar. Låt pastan rinna av väl.
    5. Ta upp kotletterna ur såsen. Blanda ner pastan i såsen. Dela upp pasta och sås på fyra tallrikar och lägg fläskkotletterna ovanpå. Krydda efter eget tycke med nymald peppar.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben