Pasta och kotlett - den perfekta kombinationen, här i samspel med en delikat sås. En kombination som är svår att motstå.
Ingredienser
4 fläskkotletter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
2 msk olivolja
Salt
Peppar
1 stor burk hela tomater, 800 g
1 msk balsamvinäger
250 g bandspaghetti
Instruktioner
- Skala löken och hacka den fint. Skala vitlöken. Repa av bladen från rosmarinkvisten och hacka dem.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kotletterna 4 minuter på varje sida. Skala och peppra kotletterna, täck över med folie och ställ dem varmt.
- Bryn löken i det överblivna fettet i stekpannan och pressa ner vitlöksklyftorna. Häll över tomaterna med sin saft och mosa dem med en gaffel. Krydda med salt, peppar, rosmarin och balsamvinäger och låt sjuda i 15 minuter på svag värme. Lägg i kotletterna efter 10 minuter och låt dem dra i såsen.
- Koka under tiden upp bandspaghettin i en stor kastrull enligt paketets anvisningar. Låt pastan rinna av väl.
- Ta upp kotletterna ur såsen. Blanda ner pastan i såsen. Dela upp pasta och sås på fyra tallrikar och lägg fläskkotletterna ovanpå. Krydda efter eget tycke med nymald peppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)