Kotletter som i Lyon

Serverar: 4 portioner

När något är lagat a la Lyonnaise, det vill säga på Lyonbornas vis, så betyder det alltid lök och vinäger.

Ingredienser

  • 4 st fläskkotletter
  • 1 tsk dragon
  • 1 st liten gul lök, hackad
  • 2 msk vinäger
  • 3/4 dl nötbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Krydda kotletterna med salt och peppar, bryn dem i en panna.
    2. Sänk värmen, lägg i lök, slå på buljong och vinäger.
    3. Låt sjuda under lock ca 10 minuten.
    4. Serveras med urgröpta tomater fyllda med majs. Lägg en smörklick på majsen och sätt in i ugnen 5 minuter i 225 grader.
    5. Servera kotletterna med majs eller kokt potatis och en sallad.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben