Kräftcocktail med ädelcrostini

Serverar: 4 portioner

Festlig förrätt där kräftstjärtar samsas med sparris, sockerärter och annat gott

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar i lake, 360 g
  • 75 g sockerärter
  • 8 gröna sparrisstänger
  • 1 tomat
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Citron
  • Salladsblad
  • Ädelcrostini
  • 50 g riven ädelost
  • 1/2 dl färskost
  • 4 skivor baguette
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Dela sockerärter och sparris i bitar och förväll i kokande vatten 2 minuter. Spola dem i kallt vatten.
    3. Skär tomaten i tärningar. Blanda crème fraiche och dill och smaka av med salt och peppar.
    4. Rör ner kräftor och tomat i creme fraichen. Bottna 4 serveringsglas med sallad, sockerärtor och sparris och klicka på kräftröra.
    5. Garnera med citronklyfta och dill.
    6. Blanda ädelost och färskost och bred det på baguettskivorna. Gratinera i 5 minuter tills osten smält och servera bröden till cocktailen.
    7. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben