Kräftcocktail med ädelcrostini
Festlig förrätt där kräftstjärtar samsas med sparris, sockerärter och annat gott
Ingredienser
1 burk kräftstjärtar i lake, 360 g
75 g sockerärter
8 gröna sparrisstänger
1 tomat
1 dl crème fraiche
2 msk hackad dill
Salt
Peppar
Citron
Salladsblad
Ädelcrostini
50 g riven ädelost
1/2 dl färskost
4 skivor baguette
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Låt kräftstjärtarna rinna av. Dela sockerärter och sparris i bitar och förväll i kokande vatten 2 minuter. Spola dem i kallt vatten.
- Skär tomaten i tärningar. Blanda crème fraiche och dill och smaka av med salt och peppar.
- Rör ner kräftor och tomat i creme fraichen.
Bottna 4 serveringsglas med sallad, sockerärtor och sparris och klicka på kräftröra.
- Garnera med citronklyfta och dill.
- Blanda ädelost och färskost och bred det på baguettskivorna.
Gratinera i 5 minuter tills osten smält och servera bröden till cocktailen.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Liknande recept
Kommentarer (0)