Festlig kräftcocktail

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En festlig och mycket god förrätt.

Ingredienser

  • 1 burk kräftstjärtar, 360 g
  • 4 gröna sparrisar
  • 1 tomat
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • salt
  • peppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 citron
  • 4 stora salladsblad
  • 4 skivor rostad baguette
  • 1 tub Kavli ädelost
  • Instruktioner

    1. Koka äggen. Förväll sparrisen i ca 2 minuter. Kyl dem i kallt vatten.
    2. Skär tomaten i tärningar.
    3. Blanda créme frache, hackad dill, salt och peppar. Rör ner tomaterna och kräftorna.
    4. Lägg ett salladsblad i botten på ett cocktailglas, lägg i en klick kräftröra, dela sparrisen i 3 bitar var och lägg ovanpå röran.
    5. Lägg på 2 äggklyftor och en citronklyfta.
    6. Servera med rostad baguetteskiva med ädelost

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben