Kräftstjärtsallad

Serverar: 6 portioner

En kräftsallad som passar till förrätt. Servera gärna snittar till. Passar till nyårsfesten eller vid andra tillfällen.

Ingredienser

  • 2 avokado
  • Grönsallad
  • 125 g tärnad mango, finns i frysdisken
  • 1 röd chilipeppar
  • 3 salladslökar
  • ½ citron, pressad saft
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 250 g kräftstjärtar
  • ½ dl dill
  • Snittar
  • 2 dl riven västerbottenost
  • ½ dl hackad dill
  • 6 skivor bröd
  • Instruktioner

    1. Ugn 250°
    2. Tina mangon. Dela avokadon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar. Fördela salladen i sex cocktailglas alternativt portionsskålar och lägg på avokadobitarna och mangotärningarna.
    3. Dela, kärna ur och hacka chilin och blanda med strimlad salladslök, citronsaft, olja, salt och peppar. Vänd i kräftstjärtarna och lägg blandningen i glasen. Strö på dill.
    4. Snittar: Blanda ost och dill och bred på brödskivorna. Baka i ugn tills de fått fin färg. Dela bröden på diagonalen och servera till salladen.
    5. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bruce 21 februari 2010

    Jag bjöd mina gäster på Kräftstjärtsallad till förrätt igår, de blev mycket nöjda och ville ha receptet. Mycket Gott !! Mvh Bruce

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben