Kräftstjärtsallad med ägg

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Kräftstjärtar i lag är praktiskt att ha hemma. Med en burk på lut är det enkelt att laga en läcker sallad.

Ingredienser

  • 400 g kräftstjärtar
  • 4 romansallatsblad
  • 4 ekbladssallatsblad
  • 0,25 st isbergssallatshuvud
  • 0,33 st slanggurka
  • 8 rädisor
  • 8 körsbärstomater
  • 4 hårdkokta ägg
  • 0,5 dl majonnäs
  • Dressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Instruktioner

    1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skölj salladsbladen och låt även dem rinna av.
    2. Strimla isbergssallaten och skär gurkan i mindre bitar. Skär rädisor och körsbärstomater i fyra delar.
    3. Blanda samman isbergssallad, gurka, rädisor och tomater. Droppa över olivolja och citronsaft och blanda.
    4. Lägg upp salladsbladen på fyra tallrikar. Fördela isbergsblandningen bredvid. Toppa med kräftstjärtarna.
    5. Skala äggen och dela dem i halvor. Spritsa på majonnäsen och lägg på ägghalvorna. Dekorera gärna med dill och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben