Krämig äppelkaka

Serverar: 10 portioner

Makalöst god!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1,75 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 5 äpplen
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mandelmassa, riven
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner ägget. Blanda samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (24 cm). Låt vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
    2. Fyllning: Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och skaka dem i en plastpåse tillsammans med kanel och socker. Blanda samman övriga ingredienser till fyllningen. Lägg äppelklyftorna i botten och häll på crème fraicheblandningen. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 min. Täck med folie om den ser ut alltför mörk. Servera med glass.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (5)

    masson 28 september 2008

    Fantastiskt god!!! Receptet översatt och exporterat till Singapore!

    SEAbjrpn 1 oktober 2008

    tack för receptet Kram SEA

    bjuranna 7 juni 2009

    Jättegod! Bjöd på jobbet och alla, även de som vanligtvis inte gillar äppelkaka, tyckte den var super! Bifogar ett foto.

    Nubbe 23 juli 2011

    Kalasgod!

    Algot 23 augusti 2011

    Otroligt saftig och god! Kommer snart att göra den igen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben