Krämig chokladbakelse med glass och frukt

Serverar: 4 portioner

Tänk på att gör den i samband med måltiden. Den ska ätas direkt från ugnen, varm, krämig och supergod och inte alltför söt.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • Valfri glass
  • Valfri frukt eller bär
  • Instruktioner

    Smält smöret i en kastrull. Bryt choklad i bitar och rör ner i smöret och låt smälta. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Rör ner chokladblandningen i äggsmeten och blanda. Häll smeten i små smörjda ugnsfasta portionsformar och grädda ca 7-8 minuter i 250 °C.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    asma 25 juni 2009

    MUMS! Kanongoda både varma och kalla, tycker jag. En perfekt avrundning på en god middag. 225 grader i 10 min i min ugn. TACK för ett kanonrecept, högsta betyg från mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben