Franska chokladbakelser med glass

Serverar: 16 portioner

Franskmännen är som galna i den här barnsligt goda desserten. En liten petit-chou fylld med glass dränkt i varm chokldsås. Beräkna 2-3 stycken per person.

Ingredienser

  • Petits choux-smet
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk socker
  • 75 g smör
  • 1½ dl mjöl
  • 4 ägg
  • Chokladsås
  • 1½ dl vatten
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl kakao
  • 1 tsk smör
  • Till servering
  • Glass
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Värm upp mjölk, salt, socker och smör i en kastrull.
    3. Rör bestämt ner mjölet och rör kraftigt över medelvärme tills en smidig degboll skapats.
    4. Tag av från värmen och låt svalna något. Rör ner äggen i omgångar till en slät smet.
    5. Spritsa eller klicka ut cirka 1½ msk smet per per bakelse på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    6. Sätt in plåten i ugnen. När bakverken rest sig och börjat få färg kan man öppna försiktigt på ugnsluckan och släppa ut ångan. Grädda sedan ytterligare 15-20 minuter.
    7. Låt svalna på galler.
    8. Varm chokladsås: Blanda vatten, socker och kakao i en kastrull. Låt koka upp under omrörning med visp. Låt sjuda på svag värme under omrörning några minuter. Tag av kastrullen från platsen och rör i en klick smör.
    9. Servering: Skär av toppen på petitchoubakelsen. Fyll med en kula vaniljglass. Lägg på locket. Servera med ljummen chokladsås ringlad över bakelsen.
    10. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben