Krämig filépasta med rökt skinka och örter

Serverar: 4 portioner

Pasta och fläskfilé passar utmärkt ihop. Med rökt skinka och örter blir smaken ljuvlig.

Ingredienser

  • 200 g rökt strimlad skinka
  • 500 g fläskfilé
  • 400 g tagliatelle
  • 150 g haricots verts
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 påse färsk bladspenat, 80g
  • 1 dl hackade örter, tex. gräslök och persilja
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Knaperstek den strimlade skinkan i en stekpanna. Lägg åt sidan. Skär köttet i skivor. Salta, peppra och stek i olja. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt haricots verts när det återstår 3 minuter av koktiden.
    2. Häll av pastan och blanda med kött, skinka, grädde och ägg. Värm i kastrullen till en krämig pasta. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att vända i spenat och örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben