Krämig kycklinggryta till pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket gott och lättlagat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 150 gr färska champinjoner
  • 1 purjolök
  • 2 msk vetemjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk kycklingfond
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 125 gr vitlöksost (Boursin , Cantadou ... )
  • matfett
  • salt
  • peppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Strimla och stek filéerna. Skiva champinjoner och purjolök och stek tillsammans i matfett.
    2. Vispa ned mjölet (gärna siktat) i grädden.
    3. Blanda allt i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, osten i bitar, fond och kryddor (var försiktig med saltet då både fonden och buljongen ger sälta). Låt allt koka upp under omrörning och koka sakta i ca 5 min, tills osten smält och grytan har en slät, krämig konsistens.
    4. Servera med nykokt pasta, gärna bandspaghetti.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kinanord 24 september 2008

    Jättegod och krämig! Bland den godaste kycklinggrytan som jag har ätit.

    abengtss 17 september 2010

    Jättegod kycklinggryta. Jag håller på att "sprida" den i släkten - och alla gillar den! TACK för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben