Krämig laxsås och pasta

Serverar: 3 portioner

Tid: 10 minuter

Ursprungliga receptet från Göteborgs-Posten.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1/2 purjolök
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl grädde, gärna mager
  • 2 dl vatten
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 500 g färsk pasta
  • Instruktioner

    1. Koka upp rikligt med vatten. Salta ganska rejält och koka pastan enligt anvisning på paketet. Kolla noga så den inte blir överkokt.
    2. Skär laxen i bitar med ett par centimeters sida. Strimla purjolöken. Stek laxen i olja, efter någon minut tillsätts löken, grädde och vatten. Smula ner buljongtärningen. Låt allt sjuda samman ett par minuter. Smaka av med strimlad basilika, salt och vitpeppar.
    3. Slå upp den färdigkokta pastan i durklag, ruska bort vattnet och häll tillbaka den i kastrullen. Slå på lite olivolja och krydda med nymald svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben