Krämig pasta med skaldjur!

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Skaldjur mums

Ingredienser

  • 10 tigerräkor alt . 300 gram små räkor
  • 1 burk musslor i vatten
  • 1 röd lök
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 - 4 msk vetemjöl
  • 2 - 3 msk hummerfond
  • salt
  • svartpeppar
  • persilja blad färsk
  • 1/2 burk grön sparris
  • Rörpasta
  • Instruktioner

    1. Lägg fram räkorna på tining . Hacka lök och vitlök samt paprika och fräs i kastrull med margarin . Skär löken i klyftor och fräs tills den mjuknar . Salta och peppra efter behov . Häll över mjöl under omrörning och späd med vatten . Låt puttra en liten stund och sätt på pastan vid sidan om . Häll i grädde samt fond och låt puttra på svag värme . Skär upp sparrisen och häll i såsen . Avsluta med att hälla i räkorna och musslorna . Krabba och tonfisk funkar också bra till denna rätt . Häll upp den kokta pastan på ett stort serveringsfat (djupt) Häll över såsen och blanda så att det blir en krämig blandning . Avsluta med hackad persilja .
    2. I glas vitt är inte heller så tokigt!!!Skaldjur...mums

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben