Krämig räksallad med sparris och avokado

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt smarrig sommarfavorit!

Ingredienser

  • 100 g skalade räkor
  • 1 mogen avokado
  • 75 g grön sparris (färsk eller på burk)
  • 75 g gul sparris (färsk eller på burk)
  • 10 färska champinjoner
  • 10 körsbärstomater
  • ½ röd paprika
  • 1 msk finklippt persilja
  • ½ salladshuvud av isbergssallad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och dela räkorna, spara några hela till garnering.
    2. Gröp ur fruktköttet ur avokadon, mosa och blanda med crème fraiche, citron och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skär sparrisen i bitar, spara några hela till dekoration. blanda ned den delade sparrisen och de delade räkorna i avokadoröran.
    4. Skiva champinjonerna tunnt.
    5. Lägg upp hackad isbergssallad på ett uppläggningsfat. Klicka över med röran. Lägg de skivade champinjonerna runt kanterna och dekorera på toppen med hela räkor, sparris och körsbärstomater. Strö sedan över den finklippta persiljan och finhackad röd paprika.
    6. Servera med något gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben