Krämiga mandelrutor med choklad

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

Mjuka kakor med knappt något mjöl alls, och en god kolaglasyr

Ingredienser

  • Kakan
  • 200 g mald mandel
  • 1 dl malda cashew/hasselnötter
  • 1 dl farinsocker
  • 6 ägg
  • 125 g smör
  • 1/4 dl mjöl
  • 1 msk konjak eller whiskey
  • 100 g mörk och/eller ljus choklad
  • Kolaglasyr
  • 2 dl socker
  • ½ dl kakao
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjöl
  • 100 g smör
  • 1 msk mjölk eller grädde
  • 1 msk konjak eller whiskey
  • Instruktioner

    1. Kakan: Värm smöret mjukt i micron eller låt det bli rumsvarmt.
    2. Dela på äggen och rör ihop gulorna med smöret Tillsätt socker, malda nötter, mjöl och sprit.
    3. Vispa äggvitorna fluffiga och vänd ner dem. Häll i en långpanna och grädda 10 min 175 grader.
    4. Kolan: Smält smörer i en kastrull. Tillsätt socker, sirap och sprit. Låt koka upp. Vispa ner mjöl, vaniljsocker och mjölk. Koka tills den tjocknar.
    5. Häll kolan på kakan och grädda ytterligare 5-10 min. Den ska inte vara riktigt torr om man sticker i den. Skär i rutor när den svalnat lite.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annelieberggren 8 december 2008

    kan man inte ha något annat än alkohol som smak?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben