Krämigt lyxig kantarellpesto

Serverar: 6 portioner

God som pålägg eller att blanda i pastan.

Ingredienser

  • 8 dl färska kantareller
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 2 dl rostade nötter (pinjé-, hasselnötter eller mandel)
  • 2 dl solrosolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • ½ kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Stek ca 8 dl färska kantareller i olja i panna. Låt svalna.
    2. Mixa 2 dl riven olagrad ost med 2 dl rostade nötter (pinjé-, hasselnötter eller mandel), 2 dl solrosolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
    3. Häll i kantarellerna och ½ kruka basilika.
    4. Mixa hastigt, det ska vara lite små bitar av svamp.
    5. Fördela röran väl i rengjorda burkar.
    6. fyll ppå med olja så att det täcker.
    7. Ställ i kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Ninnz 6 augusti 2009

    Låter gott men hur länge håller det sig?

    NicolinaZ 18 augusti 2009

    Vilken underbar kräm! Gjorde en stor burk och den höll finfint de tre-fyra dagar den fanns kvar ;-) Allra bäst tyckte jag att den funkade på grovt hembakat bröd, fast säkert går den fint också på pasta. Det sista klickade jag på nygrillade kycklingbröst... (Jag använde hälften hasselnötter och hälften pinjefrö)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben