Krispig blåbärs efterrätt

Serverar: 3-4 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 2-3 msk smör
  • 3/4 dl hackade hasselnötter
  • ½ dl russin
  • 1 tsk kanel
  • 1½ dl havregryn
  • ½ dl socker
  • Ca 4 dl blåbär eller valfria bär eller frukt
  • Vaniljvisp
  • Instruktioner

    1. Värm smör i en panna, lägg i hackade nötter, havregryn, socker, russin, socker och kanel. Stek tills det blivit krispigt och fått en fin brun färg.
    2. Värm blåbären försiktigt (använder du äpplen stek dem tills de blir mjuka)
    3. Vispa vanlijvisp. Varva krisp och blåbär och toppa med vaniljvisp, servera gärna i glas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben