Krispig blåbärskaka/tårta
Serverar:
10-12 portioner
En enkel och uppskattad kaka/tårta! Glutenfri.
Ingredienser
1 ägg
1 dl socker
1 dl potatismjöl
½ msk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ tsk flingsalt
Topping
3 dl vispgrädde
1 msk punsch eller rom (kan uteslutas)
½ liter frysta blåbär
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på bottnen av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Rör ihop allt utom flingsaltet, bred ut i formen. Smula flingsaltet över och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt kakan svalna.
Vispa grädden. Smaksätt gärna grädden med punsch eller rom. Toppa kakan med grädde och frysta blåbär som får tina på kakan.
Liknande recept
Mjölkchokladtryffeltårta med krispig jordnötsbotten
4.7
12-14
7
Krispig marängtårta med citronkräm
4.8
10
1
Choklad- och pistachtårta med krispig jordnötsbotten
4
Chokladig kladdtårta med crisp
5
10-12
4
Rice Krispies marängtårta
4.4
2 h
6
6
Philadelfiatårta med daim
4.7
8
23
Snabb maräng- och jordgubbstårta
3.4
4 h 30 min
6-8
7
Marängtårta med daimtryffel och hallon
4
8
4
Krispig tårta
5
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!