Krispig blåbärskaka/tårta

Serverar: 10-12 portioner

En enkel och uppskattad kaka/tårta! Glutenfri.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • ½ msk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk flingsalt
  • Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk punsch eller rom (kan uteslutas)
  • ½ liter frysta blåbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på bottnen av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    2. Rör ihop allt utom flingsaltet, bred ut i formen. Smula flingsaltet över och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt kakan svalna.
    3. Vispa grädden. Smaksätt gärna grädden med punsch eller rom. Toppa kakan med grädde och frysta blåbär som får tina på kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben