Mjölkchokladtryffeltårta med krispig jordnötsbotten

Serverar: 12-14 portioner

Mmm

Ingredienser

  • BOTTEN
  • 1 dl ljus sirap
  • 250 g jordnötssmör, gärna med bitar i
  • 6 dl flingor, till exempel special k, cornflakes eller all bran
  • TRYFFEL
  • 450 g mjölkchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Klä botten av en form med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Koka upp sirapen i en kastrull och rör ned jordnötssmöret. Värm försiktigt så att jordnötssmöret smälter, men låt inte blandningen koka.
    2. Dra kastrullen av plattan och rör ned flingorna. Krossa flingorna lite och blanda tills de är helt täckta av jordnötssmeten. Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten av formen.
    3. Hacka mjölkchokladen ganska fint och lägg hacket i en bunke. Koka upp grädden och mjölken och slå den heta blandningen över chokladen. Mixa till en jämn massa i matberedare eller med mixerstav och häll tryffeln i formen.
    4. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
    5. Lossa tårtan från formens kant med en vass kniv och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    m2626j 29 december 2009

    Provade detta recept nu i julas. Det blev succé. Jättegott!!!

    ReSpektor 25 mars 2010

    Jättegod, men min stelnade inte riktigt utan var fortfarande lite rinnig även efter ett dygn. Vad kan jag ha gjort för fel?

    christincarlsson 1 november 2010

    Super god, men mycket mäktig. Klar 5a

    vedrana 26 januari 2011

    Kan tryfflemassan "mixas" med elvisp?

    Amika 8 maj 2011

    UNDERBART god! Men bör göras dagen före. Annars är tryffeln rinnig trots att den stått i frysen i flera timmar. :) Men underbar, underbar, underbar! :) Jag kommer inte kunna göra den här för ofta, då kommer jag gå upp MÅÅÅNGA kilon, för den här kakan/tårtan kan man bara inte låta bli! :)

    Jilliii 19 augusti 2011

    vad kan man ha istället för jordnötsmör tro? min magen typ tar livet av sig pga den.. :S

    Andrithor 2 maj 2014

    Mkt god! Läste här i kommentarerna att tryffeln blev för rynnig, använde därför 2dl grädde men ingen mjölk och lät den koka i typ 10 sek. I kylen i 1 dygn och den blev perfekt! Gott att servera med bär, typ jordgubbar eller blåbär.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben