Kristinas äppelkaka med äggtoddygrädde

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket enkel äppelkaka

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2-3 äpplen
  • Äggtoddygrädde
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Skala och skiva äpplena. Lägg äpplena i en smord form, strö över den torra blandningen och ringla smöret över (ska inte blandas). Grädda i mitten av ugnen i 20 min.
    2. Äggtoddygrädden: Vispa grädden. Vispa sedan äggulorna och sockret för sig, vänd sedan i, i grädden. Blanda sist i vaniljsockret.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben