Kristinas snabba kaka

När du har bråttom! Smeten ska inte vispas utan bara röras, allt blandas i kastrullen man smält smöret.

Ingredienser

  • 100 g smör el margarin
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • Bär
  • Instruktioner

    1. Smält smöret eller margarinet i en kastrull. Blanda i mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och ägg. Slå smeten i en form med löstagbar kant. Lägg bär eller frukt.
    2. Jag brukar sedan pudra över med kanel och ingefära samt råsocker som ger en knaprig yta. Grädda i en form 25-30 min i 175 grader Gott med vaniljsås eller grädde till. Eller varför inte lite glass?

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    Julun 26 mars 2011

    Hur funkar det att lägga frysta bär på och sedan in i ugnen?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben