Kronärtskockspesto

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 20 minuter

Ett helt fantastisk tillbehör till grillat!

Ingredienser

  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 1 kruka basilika
  • ½ påse ruccolasallad (ca 35 g)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 dl cashewnötter eller pistagenötter
  • 1 citron
  • 2-4 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ta fram mixer eller hushållsmaskin. Lägg i kronärtskockshjärtanen. Plocka basilikan och lägg i. Lägg i ruccolasalladen. Pressa i vitlöksklyftorna. Pressa citron och häll i. Kör allt till en jämn röra. Häll i nötterna. Kör till lagom konsistens. Späd på med pressad citron samt olivolja. Smaka av med salt och peppar-
    2. Låt stå ca 20 minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben