Lasagne med kronärtskockspesto

Serverar: 8 portioner

Lasagne finns det oändliga recept av men detta är ett favorit recept med en läcker kronärtskockspesto Laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • 1 paket torkade lasagneplattor, gärna fullkorn, 500 g
  • 2 askar cocktailtomater, á 250 g
  • Kronärtskockspesto
  • 1½ dl mandel
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 burkar kronärtskocksbottnar, halverade, á 390 g
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grönsaksfyllning
  • 2 auberginer, tärnade
  • 22 zucchini, tärnade
  • 2 burkar krossade tomater, á 400 g
  • Bechamelsås
  • 50 g mjölkfritt smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 5 dl växtbaserad mjölk, t ex osötad sojamjölk eller mandelmjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Kronärtskockspesto: Rosta mandeln i en torr stekpanna tills den får fint med färg Häll över i en skål så länge. Fräs löken i lite olja tills den mjuknar och blir lätt transparent. Låt kronärtskocksbottnarna fräsa med i några minuter. Släng ner samtliga ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en slät kräm. Späd med lite vatten om den känns tjock. Smaka av med salt och peppar.
    2. Grönsaksfyllning: Fräs aubergine och zucchini i omgångar i generöst med olja tills allt får färg. Samla allt i stekpannan och rör ner de krossade tomaterna. Låt bubbla på i 2 minuter.
    3. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner vetemjölet och låt bubbla med i en minut. Vispa sedan ner lite mjölk, i taget tills allt är använt. Fortsätt vispa och låt såsen sjuda i några minuter. När den har tjocknat smaksätter du med salt och peppar.
    4. Sätt ugnen på 175 grader.
    5. Bred ut ett lager kronärtskockspesto, ett lager grönsaksfyllning och ett lager bechamelsås i botten av en gratängform. Toppa med lasagneplattor och upprepa sedan tills all fyllning och lasagneplattor är använda. Översta lagret ska vara lasagneplattor och bechamelsås. Sprid ut cocktailtomaterna över lasagnen och gratinera allt i 40 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben