Kronärtskockssoppa

Serverar: 4 portioner

Prova soppan med smak av kronärtskocka!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
  • Smör, att fräsa i
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl Kelda mellangrädde
  • 1 dl riven ost, t ex Präst
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • Ev. 1 msk sherry
  • Till servering
  • Valfritt bröd
  • Vitlökssmör
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Dela kronärtskockshjärtanen i bitar. Fräs löken i smör i en kastrull. Lägg i kronärtskockor och häll på buljong. Koka soppan ca 2 min.
    2. Ta undan några kronärtskocksbitar till garnering och mixa resten med hälften av buljongen till slät konsistens.
    3. Häll tillbaka i kastrullen med resten av buljongen och rör i grädden. Koka upp soppan och smaksätt med ost, salt, peppar och ev. sherry. Nu får inte soppan koka mer.
    4. Garnera och servera med varmt bröd med vitlökssmör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben